Prusa i3 MK3

Vertel hier over jou ervaring met producten welke je gebruikt bij het 3D printen.

Voorbeelden, printers, hechtmiddelen, afwerking, filament etc...

Moderator: Bas Stuy

Plaats reactie
pietervde
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 sep 2019, 15:52

Prusa i3 MK3

Bericht door pietervde » 17 okt 2019, 11:45

het heeft me vorig jaar een dagje bouwen gekost, maar dan heb je ook wat. :)

handleiding was heel erg duidelijk, ook werd een zakje haribo beertje meegeleverd, met in de handleiding aangegeven wanneer het tijd was om wat te snoepen. ook worden er regelmatig nieuwe upgrades vrijgegeven, zowel software als hardwarematige.

Prusa levert zelf de PrusaSlicer, een 'fork' van Slic3r, met diverse aanpassingen. de bediening hiervan is erg duidelijk en simpel. de ideale settings voor diverse filamenttypes is standaard ook ingeladen hiervoor.

de printkwaliteit is gewoon goed. het metalen printsheet met PEI laag erop werkt ideaal. voor gebruik schoonmaken met Alcohol, als de print klaar is het sheet een beetje flexen, en alles is los. pas met kleine onderdelen wel op dat ze niet de hele kamer doorvliegen. ;)

al met al ben ik er erg tevreden mee. er is afgelopen week een PrusaMini aangekondigd, met een kleiner bed, en een bowden extruder, ipv direct drive. de prijs hiervan is de helft van de prijs van de MK3, met veel dezelfde features, en verbeteringen in het mainboard en display. ook is er aangekondigd dat er een XL gaat komen, met een 40x40x40 formaat, voor ongeveer 1300 euro.


Plaats reactie